Nowy Gurewicz Restaurant

Nowy Gurewicz Restaurant to wyjątkowe miejsce na mapie kulinarnej Mazowsza, gdzie bogactwo smaków i aromatów współgra z nietuzinkową historią budynku.

Lokalizacja naszej restauracji nie jest przypadkowa. To właśnie w tym pomieszczeniu była – przeznaczona dla kuracjuszy – jadalnia dawnego Pensjonatu Abrama Gurewicza. Odrestaurowane wnętrza przedwojennej restauracji wymogły na nas wybranie odpowiedniego stylu kulinarnego, który daje możliwość poczucia ducha Gurewicza.
Oprócz klimatycznych wnętrz restauracji, pragniemy również zaprosić Państwa na stylowe patio, gdzie w otoczeniu świdermajerowskiej architektury oraz pięknie zaprojektowanego ogrodu, znajdziecie ukojenie i relaks podczas kosztowania naszych potraw.

Atmosferę przedwojennego letniska chcieliśmy wskrzesić nie tylko poprzez pięknie odrestaurowaną salę, ale też poprzez menu, nawiązujące do tradycji międzywojnia. W Nowy Gurewicz Restaurant serwujemy dania wykreowane na wzór tych, które królowały na polskich stołach w okresie świetności pensjonatu. Nasz szef kuchni łączy na talerzu kroplę historii ze szczyptą nowoczesności. Znajdziecie tu Państwo między innymi dania z ryb, drobiu, pyszną polską wołowinę, czy też dania z tradycyjnymi regionalnymi składnikami, jak kumpiak lub kindziuk. Dodatkowo, dbając o atrakcyjność karty i chcąc nadać jej powiew świeżości, wprowadziliśmy dodatkowe menu weekendowe. Proponujemy tu specjalne dania składające się z produktów sezonowych – nie ma nic pyszniejszego i zdrowszego niż produkty od lokalnych dostawców! Interesujące smaki znajdą też dla siebie miłośnicy dziczyzny i dzikiego ptactwa.

Naszym szefem kuchni jest Przemysław Gryz. Swoją karierę zawodową rozpoczął w 2003 r., pracując w renomowanych restauracjach w całej Polsce, między innymi w „The Westin Warsaw”, czy też w „Hotel Spa Dr Irena Eris” w Polanicy Zdrój.
Uczestniczył on też w wielu konkursach kulinarnych. Największym sukcesem jest zdobycie Kulinarnego Pucharu Polski w 2014 r. Dzięki wygranej odbył staż w restauracji „ Koka” w  Göteborgu u boku Jonasa Larssona – szefa kuchni jednej z najbardziej rozpoznawalnych restauracji w Szwecji – „Kock & Vin”.
Poza tworzeniem dań, Przemysław interesuje się pszczelarstwem – posiada własną pasiekę w ogrodzie Nowego Gurewicza. Pozyskany miód wykorzystywany jest w deserach w naszym menu. Jego ulubioną kuchnią jest kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu – i taką też tu serwujemy😊

Zapraszamy do skosztowania kuchni Przemka, naszej i mamy nadzieję, że niedługo i Państwa!

Zapraszamy!