Barbara Małkiewicz
Specjalizacja
Od ponad 10 lat w obszarze moich zainteresować leży dieta niskowęglowodanowa i jej wpływ na nasze zdrowie w tym wycofywanie chorób metabolicznych i autoimmunologicznych. Specjalizuję się w pracy z Pacjentami z insulinoopornością oraz cukrzycą typu II. Zajmuję się prowadzeniem ich w procesie dietetycznym wspierając zarówno w zakresie ułożenia jadłospisu jak i ogólnie pojętej zmiany stylu życia. W swojej pracy korzystam z wielu dziedzin w tym psychodietetyki. Nieustannie aktualizuję swoją wiedzę i rozwijam się uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach zawodowych poświęconych dietetyce ze szczególnym uwzględnieniem wycofywania otyłości i chorób metabolicznych.
Wiedza i Doświadczenie Zawodowe
KURSY, SZKOLENIA, OSIĄGNIĘCIA
Wykształcenie
- 2000 – 2005 – chemia, Uniwersytet Warszawski,
- 2023 – obecnie – dietetyka
Doświadczenie i osiągnięcia zawodowe
- MCM Studio – dietetyk ,
- Studio Modelowania Sylwetki Wawer – konsultacje dietetyczne
Kursy i Szkolenia
- Kurs dietetyki klinicznej, organizator: Iwona Wierzbicka,
- Warsztaty o Zdrowiu – Wycofaj insulinooporność, cukrzycę typu 2,
- Keto – Styl życia KETO/LCHF,
- Ben Bikman – Przyczyny chorób metabolicznych,
- dr Robert Lustig – O cukrze, szczęściu i nie tylko…,
- dr Shawn Baker – Carnivore diet,
- Dave Feldman – O cholesterolu w KETO/LCHF
- dr Robert Cywes – Uzależnienie od węglowodanów
- Andreas Eenfeldt – Początki KETO
- Tedem Naimanem – Dieta LOW CARB
Języki Obce
- angielski – zaawansowany