Agnieszka Jagodzińska

ДИЕТОЛОГ

Специализация

Помогаю изменить навыки питания, подобрать правильную диету всем, кто хочет похудеть. Работаю также с пациентами, проблемы со здоровьем которых требуют обязательной лечебной диеты. Большое внимание уделяю просветительской работе с пациентами.

Wiedza i Doświadczenie Zawodowe

KURSY, SZKOLENIA, OSIĄGNIĘCIA

Wykształcenie

Studia inżynierskie i magisterskie w Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz studia podyplomowe: Psychodietetyka oraz podyplomowe studia pedagogiczne.

Doświadczenie i osiągnięcia zawodowe

  • Od 2015 roku — dietetyk w Samodzielnym Publicznym Szpitalu Klinicznym im prof. A. Grucy w Otwocku.
  • Od 2017 roku – wykładowca kursów dietetyki dla Akademii dietetyki
  • W latach 2014 – 2020 — wykładowca studiów podyplomowych Dietetyka.
  • Współpraca z cateringami dietetycznymi, przychodniami, szkołami czy day-spa.
  • Spotkania i warsztaty z zakresu zdrowego żywienia w korporacjach.

Członkostwo w organizacjach

  • Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków

Kursy i Szkolenia

  • Szkolenie SOIT – Specjalista polecany insulinoopornym
  • Psychodietetyka – zrozumieć żywienie
  • Szkolenie z zakresu żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci
  • Dietocoaching I i II⁰
  • Zaburzenia karmienia u dzieci
  • Zasady prawidłowego żywienia i poradnictwa dietetycznego w szpitalach i zakładach podstawowej i specjalistycznej opieki zdrowotnej.

Udział w konferencjach i sympozjach

  • II Warszawski Dzień Dietetyki Klinicznej,
  • XI Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka,
  • Żywienie w Centrum 2018 Zasady żywienia niemowląt i małych dzieci,
  • IV Narodowy Kongres Żywieniowy, Standardy Leczenia Dietetycznego 2017 – Cukrzyca,
  • Standardy Leczenia Dietetycznego 2015 – Otyłość,
  • II Narodowy Kongres Żywieniowy,
  • VII Ogólnopolska Konferencja Dietetyki CongressusDietetica,
  • VI Ogólnopolska Konferencja Dietetyki CongressusDietetica,
  • V Ogólnopolska Konferencja Dietetyki CongressusDietetica